REKLAM

Resmi Murad Kırcaali bölge valiliği görevini Nikola Çanev'den devraldı

Resmi Murad, Kırcaali bölge valiliği görevini Nikola Çanev'den devraldı

Resmi Murad, Kırcaali bölge valiliği görevini bugün saat 10.30'da valilik binasında düzenlenen törenle Nikola Çanev'den devraldı. 


Kırcaali'nin önceki valisi Nikola Çanev, Bölge İdaresi'nin mührü ve anahtarını sembolik olarak Resmi Murad'a teslim etti. Çanev ise aynı binada kalmaya devam edecek, ancak bu kez vali yardımcısı koltuğuna oturacak.   Resmi Murad,

''Bu görevi üstlenmek benim için büyük bir onur. Kırcaali her zaman hoşgörünün, iyi komşuluğun ve insanlar arasındaki mükemmel ilişkilerin bir örneği olmuştur. Bu modeli yönetim seviyesine taşıyacağız. Burada bir yetki devri yok, çünkü Nikola Çanev'le bir takım halinde çalışacağız. Onun tecrübesinden faydalanacağım. Yeni yönetim görüşlerine sahip olmam normaldir, ancak şu ana kadar yapılan çalışmalarla çelişmeyecek'' ifadelerini kullandı


Kırcaali bölgesinde geliştirilmesi gereken pek çok konu olduğunu da ifade eden Resmi Murad, merkezi hükümetin desteği olmadan gerçekleşemeyecek ciddi projelere yönelik beklentilerin yüksek olduğuna dikkat çekerek, bunlardan bir tanesinin çevre yolu olduğunu söyledi. 

''Çevre yolu projesine ilişkin prosedürlerin hangi aşamada olduğunu öğreneceğim ve bölge valisi olarak sürecin hızlandırılmasına ve işlerin ilerlemesine yardımcı olacağım'' dedi.

,

En başından itibaren ele alacağı diğer konuları da sıraladı; bunların arasında bazı yerleşim yerlerinde su sıkıntısının giderilmesi, yoğun trafik, yaz aylarında pasaport gişeleri önlerinde oluşan kalabalık  gibi konular yer alıyor. Ancak bunlara öncelik vermek amacıyla önümüzdeki haftadan itibaren ildeki 7 belediye başkanlarıyla görüşmelere başlayacak.


26 Haziran'da Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Murad valilik makamına atandı. Mleçino köyünde muhtalık yaptı. İki dönem Ardino Belediye Başkanı ve ardından HÖH Kırcaali İl Başkanı görevlerini yürüttü. 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓